بخش جنبی جشنواره هفتممنتقد پیشکسوت

  AWT IMAGE   مهدوی راد، محمدعلی (1334 ـ )


دانش آموخته حوزوی تا مرحله اجتهاد و دکتری علوم قرآن و حدیث.



معرفی

حجت­الاسلام دکتر محمدعلی مهدوی­راد سال 1334 در سرولایت نیشابور دیده به جهان گشود. مدرسه ابتدایی را در همان دیار گذراند. پس از آنکه با مقدماتی از ادب عربی نیز در همان دیار آشنا شد، سال 1348 وارد حوزۀ علمیه مشهد گردید.

پس از 7 سال اقامت در مشهد و گذراندن دوره سطح، به قم هجرت کرد و درس­های سطوح عالی و آنگاه دوره عالی اجتهادی فقه و اصول را از محضر اساتید عظام آن حوزه فراگرفت.

اولین اثر وی به سال 1355 با عنوان «اسلام و شعر» در قالب مقاله­ای بلند در مجله نسل نو نشر یافت. سال 1362 با جمعی از دوستان مجله حوزه را بنیاد نهاد و از شماره 16 تا 36 آن علاوه بر سردبیری، مقالات بسیاری در حوزۀ نقد کتاب،
 قرآن­پژوهی و تفسیر در آن مجله نگاشت. پس از آن با همراهی برخی از همراهانش مجله «بینات» را بنیاد نهاد و تا شماره 12 مدیرمسئولی آن را عهده­دار بود.

در راه­اندازی مجله­های میقات و علوم حدیث مورد مشورت بود و در هیئت تحریریه­های آنها نیز حضور می­یافت و مقالات بسیاری را در هر دو مجله یاد شده تألیف کرد.

سال 1369 مجله آینه پژوهش را در نقد کتاب­های حوزه دین به انگیزۀ بهسازی آثار مکتوب دینی در دفتر تبلیغات اسلامی تأسیس کرد، و خود سردبیری آن را به عهده گرفت که اکنون پیش از دو دهه نشر می­یابد و مهم­ترین مجله نقد کتاب در حوزه دین است. در این مجله نیز مقاله­های بسیاری نگاشته است.

سال 1369 وارد دانشگاه شد و از همان آغاز تدریس مقاطع تحصیلات تکمیلی را در علوم قرآن و حدیث به عهده گرفت. در طی ده سال حضور در دانشگاه تربیت مدرس سه سال مدیریت گروه علوم قرآن و حدیث را عهده­دار بود و اکنون استادیار دانشگاه پردیس قم می­باشد. از جمله افتخارات وی کسب عنوان کتاب­پژوه برتر نخستین دورۀ هفتۀ کتاب و استاد نمونه دانشگاه تربیت مدرس در سال 1374 می­باشد.

جدای از کتاب­های متعددی چون: سیرنگارش­های علوم قرآنی (نشر هستی نما)، مشعل جاوید (دبیرخانه کتاب سال ولایت، 1380)، آفاق تفسیر (نشر هستی نما، 1382)، صدها مقاله در حوزۀ دین­پژوهی منتشر کرده که برخی از آنها مورد تقدیر قرار گرفته­اند، از جمله:

1. در سال 1379 در جشنواره مطبوعات، مقاله وی با عنوان «بازی با میراث، نقد یک سرقت» حائز رتبه اول شد.

2. در سال 1383 در جشنواره مقالات قرآنی، مقالات «تحریف» چاپ شده در دانشنامه جهان اسلام و مقاله «امامت در نگرۀ قرآنی امام موسی بن جعفر(ع)» وی حائز رتبه اول گردید.